xtrapengar

Senaste inläggen

Av xtrapengar - 5 januari 2014 14:15

Att teckna en MC-försäkring är extremt lätt. Det går på några i minuter på nätet då man fyller i registreringsnummer och lite info om sig själv. Andra väljer att hellre ringa försäkringsbolaget eftersom det känns bättre att prata med någon kunnig på området.

Att teckna är alltså lätt. Men att bli insatt i vad avtalet betyder är betydligt svårare. Många gånger möts man av åsikten att ”det är inte någon vits att försäkra för man får i alla fall inte ut några pengar om det händer nått”. Det är dessa personer som speglar den okunskap som många har när det gäller MC-försäkringar. Vid flera tillfällen har nämligen försäkringsbolagen rätt att neka ersättning – det står i avtalet. Ett avtal som för få läser.

Några exempel:

När det gäller utlåning är det mycket olika mellan de olika bolagen. Ett försäkringsbolag kräver att man väljer en ålder vid tecknandet av Mc-försäkringen. Ingen under denna ålder får sedan låna motorcykeln. Skulle det ändå ske kan de vägra att betala ut ersättning. Andra erbjuder lägre premie om man inte lånar ut den till någon annan än inom familjen. En möjlighet är även att välja att man inte lånar ut den alls.

Skillnaden är även stor när det kommer till skyddsutrustningen. Att man ska ha hjälm finns det lag på så där är alla försäkringsbolag lika. Men när det gäller skinnställ är det olika. I avtalen till vissa Mc-försäkringar står det att ägaren måste ha ”kläder som passar för motorcykelåkning” medan det i andra avtal saknas helt information om detta.

När det kommer till förvaring nattetid gäller det vanligtvis att man får välja själv om den ska stå i ett garage eller på en parkeringsplats. Däremot brukar premien vara billigare om den står i ett låst garage nattetid.  Men så finns det undantag. När det gäller försäkring på de allra dyraste motorcyklarna kräver flera bolag att motorcykeln måste vara inlåst nattetid. I annat fall ersätts de inte vid stöld.


ANNONS
Av xtrapengar - 4 januari 2014 14:15

Som nybliven 18 åring känner jag av den där omtalade stressen. Stressen att fixa allt nu, på en gång. Växa upp och bli vuxen. Av allt som samhället runt omkring mig förväntar sig att jag ska göra, är körkort och bil är det som trycker på mest. Själva körkortet känns mer verklighetstroget att jag får inom kort, då allt som krävs är tid och engagemang samt en välvillig släkting som sponsrar med pengar. Men sen då? Vad gör man efter man fått körkortet? 

Självklart vill ju jag, precis som alla andra i min ålder, köpa en bil så fort som möjligt. Men då kommer frågan om kostnaderna upp, med försäkringar och bensin. Vad kan en 18 åring om hur man hittar en billig bilförsäkring egentligen? Jag har precis lärt mig hur jag betalar in min egen mobilräkning och förväntas därför förstå vilka olika typer av bilförsäkringar som finns och vilken som bäst passar till min knapra studentekonomi. Eller?

Efter att ha använt min vän Google kommer några förslag på billiga bilförsäkringar upp. Efter ett tag kom jag fram till att hemligheten bakom hur man hittar en billig bilförsäkring handlar om att jämföra olika försäkringar. Vilket bilmärke man har spelar in, då vissa bilmärken får billigare försäkring från vissa företag jämfört med andra. Men för mig säger det dock ingenting, då jag inte ens har en bil ännu. Mina jämnåriga vänner vet inte heller mer än mig när det kommer till billiga försäkringar. De som har körkort och bil redan har fått hjälp av sina föräldrar, medan de utan inte ens funderat över detta än.

Det där med att växa upp och bli vuxen sker inte på en dag har jag märkt, åtminstone när det gäller att få klarhet på vissa saker. Som bilförsäkringar till exempel. Men när den dagen kommer och jag behöver veta hur man hittar den bästa bilförsäkringen, har jag ju alltid min gamla vän Google.

ANNONS
Av xtrapengar - 2 januari 2014 14:15

Varje dag stöter man på reklam på internet om jämförelsesidor på nätet där man kan hitta “billigaste hemförsäkringen”. Inte sällan är det även reklamjinglar på radio som uppmanar oss försäkringstagare att jämföra hemförsäkring för att på så vis spara tusenlappar varje år. Visserligen har reklamen delvis rätt - man kan spara mycket pengar på att ta den billigaste hemförsäkringen på marknaden. Men det som inte lika tydligt framkommer är att det är olika produkter som jämförs. Det kan vara så stor skillnad på hemförsäkringarnas villkor att det är lika sant att säga “Köp mögliga päron för de är billigare än de lagom mogna”. Men av någon anledning har just priset blivit det allra största konkurrensmedlen när det gäller försäkringar.  Väldigt många väljer det billigaste alternativet och är nöjda med detta. Men de vet knappt vad de betalar för. 

Inom många andra branscher har istället kvalitén och vikten av att inte vara som alla andra blivit en stark konkurrenskraftig faktor. Detta gäller främst serviceyrken där människor är beredda att hellre betala mer och få bra service än att betala lite och få ett resultat därefter.

Ser man på försäkringsbranschen borde denna nästintill kallas för servicebransch. När något händer vill man så lätt och smidigt som möjligt få hjälp med att klara upp vardagen. Har huset brunnit ner behöver man någonstans att bo och pengar till mat. Men det är inte denna servicedel som lyfts fram i reklamen utan priset. Och det framförallt när det är jämförelsesidor som gör reklam för sina tjänster.


Förhoppningsvis kan förändringen komma och de olika försäkringsbolagen börja konkurrera om kunderna på ett mer fördelaktigt sätt för oss kunder. Att presentera tydligt vad de säljer och fördelarna med deras försäkring istället för att locka med ett pris som gör att allt för många köper något de inte vet vad det är. 

Av xtrapengar - 1 januari 2014 14:15

Fastnade för en artikel idag på Svenska Dagbladet som handlar om billiga försäkringar. Är själv inte så insatt i försäkringsbranschen utan har haft samma hemförsäkring och bilförsäkring i många år. Det är enklast så och det är väll i alla fall inte så stor skillnad i pris mellan de olika bolagen har varit min tanke. Men uppenbarligen har jag fel. I alla fall när det gäller bilförsäkringen.

Artikeln presenterade en undersökning om hur mycket bostadsort spelar in på priset på en försäkring. Detta både när det gäller bil- och hemförsäkring. När det gäller bilen hade de tagit Volvo V70 som exempel. Visserligen en betydligt större bil än vad jag har men skiljer det på denna bil så bör det väll skilja på min bil också – om än mindre.

Genom att låta flera olika försäkringsbolag uppge sin premie fick de fram ett snittpris för ägare som bor i olika städer. Skillnaden var rätt stor – mycket större än vad jag anat. Den som bor i Stockholm får i medel punga ut med drygt 8000kr per år för sin försäkring. En fjärdedel av vad min bil kostade i inköp… Men bor samma person istället på Gotland och har samma bil så behöver de bara betala drygt 4000 i årspremie. En åttondel av vad min bil kostade….

Har tänkt mig att det enbart var hemförsäkringens pris som avgjordes på var man bor men så är alltså inte fallet. Skillnaden på denna front var inte alls lika stor. Knappt 2000 var snittpriset för en hemförsäkring (hyresrätt) i de finare stadsdelarna i Stockholm. Detta att jämföra med drygt 1200 i de billigaste stadsdelarna i Kalmar. Men det var förstås en jämförelse bara på hyresrätter. Kanske är det större skillnad om man börjar kika på bostadsrätt som jag bor i.

Men oavsett har jag insett att alla försäkringar inte är billiga försäkringar. Kanske dags att börja jämföra igen då…

Av xtrapengar - 30 december 2013 14:14

En bilförsäkring brukar delas in i tre delar, trafik-, halv- och helförsäkring. Det är lätt att tro att helförsäkring är det största skydd man kan få men det är inte hela sanningen. Helförsäkringen ger visserligen ett bra grundskydd mot många saker men samtidigt kan ytterligare skydd fås genom olika tilläggsförsäkringar. Det är dessa man även måste titta på när man försöker hitta en billig bilförsäkring som ändå fyller alla de behov man har.


Det är klart att man lätt kan lockas till att köpa den billigaste bilförsäkringen på marknaden eftersom man vill betala så lite som möjligt. Men samtigit kanske man är extremt behov av sin bil och måste hyra bil de dagar som den ordinarie bilen är på lagning. Bilförsäkringen är kanske billig men totalkostnaden blir ändå dyrare.


Det är då smartare att först tänka igenom sina behov och även titta på de tilläggsförsäkringar som finns för att då påminnas av vilka vanliga behov som många bilägare har. För det är just dessa behov som försäkringsbolagen vill täcka. En av de vanligaste är just hyrbilstillägget. Det betyder att om bilen går sönder och behöver lagas på verkstad får man ersättning för hyrbil under ett visst antal dagar. Det som skiljer försäkringsbolagen åt är hur många dagar som man kan få ersättning samt hur mycket man kan få ut per dag för hyrbilen.


Vet man att man har ett mycket stort behov av bilen och inte kan låna någon kompis bil så lätt så är detta tillägg ett självklart val. Det man då ska fokusera på vid jämförandet av bilförsäkring bör alltså vara en helförsäkring med hyrbilstillägg och då med de villkor som passar behoven bäst. Om en sådan jämförelse görs får man vad man behöver. Det är ändå det som är det viktigaste. 

Av xtrapengar - 14 november 2013 21:30

Att låna utan säkerhet betyder att man får ett lån utan att man för den skull har en bostad, en båt eller något annat som är säkerheten, dvs saker som kan säljas om inte lånet betalas tillbaka. Den risk som banken tar i och med att personen inte har någon säkerhet kompenseras med en högre ränta. Några av de sätt att låna utan säkerhet går att läsa om på  www.lånapengarhär.se.

  

Privatlån

Ett privatlån kan tas av vilken orsak som helst. Man behöver oftast inte uppge vad man vill låna till men däremot kollar de flesta långivare upp att man inte tidigare har betalningsanmärkningar. Nu finns det även bolag som lånar ut till de som redan har betalningsanmärkning men räntan brukar då vara något högra.


 Av vänner

Att låna av vänner kan vara det bästa sättet att låna pengar. Men också det farligaste med tanke på att man spelar ett högt spel med vänskapen. Kan man betala tillbaka som man kommit överens är det inte några problem. Kan man det inte – då är det jobbigt.


Sms-lån

Det lån som definitivt har högst ränta. Oftast kan man bara låna upp till 5000kr men med den höga ränta som dessa lån har är det inget att rekommendera.


 kreditkort

Det många inte tänker på är att kreditkort är ett sätt att låna pengar helt utan säkerhet. Man handlar under månaden och skjuter upp betalningen till månadsskiftet. Har man inte möjlighet att betala allt då är det inte några problem. Det brukar nämligen stå två summor på fakturan som kommer hem. En summa som är det lägsta som man måste betala och en summa som är på hela beloppet. Man har alltså möjlighet att betala en mindre summa för att skjuta upp betalningen ytterligare en månad.


Via denna länk kan du läsa mer om lån utan säkerhet

Av xtrapengar - 12 november 2013 15:27

Har du pengar över som du vill spara? Vilken sparform väljer du då och varför?


Det finns flera olika sparformer och vilken som passar bäst beror mest på hur man resonerar angående balansgången mellan risk och chans.


Sparkonto

Ett sparkonto är det säkraste på marknaden. Du sätter in en summa pengar och får procent på denna summa utbetalad varje år. Idag när räntan är så låg är det svårt att få mer än 2% i räntesparande vilket är så lite att många inte ens orkar bry sig att placera sina pengar på ett sånt konto.


Men det finns sparkonton med upp till 5,5% ränta också. Däremot har de en nackdel. Många av dessa saknar nämligen den statliga insättningsgarantin. Det betyder att om en person har pengar insatta på dessa konton och banken går i konkurs så förloras pengarna. Har man pengar på ett konto med statlig insättningsgaranti går staten in och garanterar. De betalar alltså ut pengar (upp till en viss summa) om företaget skulle gå i konkurs. Läs mer om sparkonto här

 

Obligationer

Obligationer fungerar ungefär som ett lotteri men med den fördelen att man inte kan förlora sina pengar. Köper man obligationer för 1000kr är det 1000kr man får tillbaka när obligationen förfaller. Dessutom har man chans att vinna allt från några hundra till en miljon. Som att många olika personer sätter in pengar på ett sparkonto men bara några få får den gemensamma räntan.

 

Aktier/Fonder

Aktier eller aktiefonder är en av de mer riskabla sätten att spara på. Det kan gå fort upp likväl som fort ner. Det är inte något för de som absolut måste ha tillbaka sina pengar inom en viss tid. Däremot är det många som investerar en del av sina sparpengar i fonder för att ta del av eventuella större uppgångar på börsen.


Mer om olika sätt att spara kan du läsa om  på http://www.sparande.nu/

Av xtrapengar - 4 augusti 2013 13:11

Att tjäna pengar på nätet var inte så svårt som jag en gång trodde. Allt började för två år sedan då jag bestämde mig för att testa ALLA sätt jag stötte på. Visst, det gav inte mycket i början och vissa sätt gav inget alls. Men det visade sig snart att vissa sätt var mycket lönsamma. Det jag idag tjänar mest på är affiliate. Hur funkar det då?

För det första skaffar man sig en billig hemsida vilket går att göra på mängder av webhotell. Vilket man väljer är helt upp till smak och tycke. Det kan vara språket som avgör eller priset eller kundtjänst. Andra steget blir att skriva text och lägga in bilder. Tänk nu inte att sidan ska se ut som en vanligt svenssonblogg. Det går visserligen att tjäna pengar på det också men inte några större summor om du inte har tusentals besökare per dag. Ett bättre alternativ är att samla ihop produkter från mängder av olika affiliateföretag och presentera dem. Själv har jag solhatt.se . En sida som presenterar massor av solhattar. Har samarbete med ca sex företag som jag presenterar hattar ifrån.

Sen är det bara att försöka optimera sidan så pass bra mot google att man kommer högt upp. Rent krasst kan man räkna med att det endast är de tre högsta placeringarna som ger pengar att räkna med.

Av alla som söker kommer ca sextio procent att klicka på första träffen. Av resterande är det sextio procent som klickar på nästa osv. Sen kan man räkna med att en procent av alla besökare kommer att göra en sale på din sida.

Jag har första placering på sökordet stråhatt. Det är ca 1000 som söker i månaden på det ordet vilket ger 600 till min sida. Av de köper alltså ca 6st. Varje sale genererar mellan 25-50kr vilket ger några hundralappar i månaden. Men självklart ska man även optimera mot andra ord. Ordet solhatt ligger jag två på med 2400 sökningar och solhatt baby tvåa med ca 300 sökningar osv.


Lycka till. 

Presentation


Lite extra pengar sitter väll aldrig fel? Följ mina sätt att få in extra pengar online.

Tjäna pengar online

Läs mer på vår hemsida Extrapengar.me här.

TJÄNA PENGAR PÅ ENKÄTER

andra länkar

Bloggerfy Splinx

Binära Optioner Bankmetoder ger olika säkra och snabba betalningsmetoder som kreditkort, Moneybookers (Skrill), Webmoney och banköverföringar.

Fråga mig

7 besvarade frågor

REKLAM PÅ DIN BLOGG

Arkiv

TJÄNA PENGAR PÅ BLOGG

ÖVRIGA

PROVA PRODUKTER GRATIS

Tidigare år

Mer trafik till din blogg

Länkutbyte

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ xtrapengar med Blogkeen
Följ xtrapengar med Bloglovin'

Bloglistor

Bubbleroom

Bloggerfy

Snurra

Bloggerfy - Expose

reklam

PR

<a href="http://checkpagerank.net" title="Google PageRank Checker" target="_blank"><img src="http://www.checkpagerank.net/pricon.php?key=VXNqT36NGtxdQNPN" width="88" height="31" alt="Page Rank" /></a>

PRrank

Page Rank

Länkbyte


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se